Nieuws

Unieke samenwerking tussen CaseWare Belgium & Luxembourg en de grootste Vlaamse beroepsverenigingen

December 8, 2020
blog-banner

CaseWare Belgium & Luxembourg, dat software ontwikkelt voor accountants, slaat de handen in elkaar met de beroepsvereniging MAB vzw. Samen met BBB vzw , VABF vzw en LVAB vzw zal MAB de online CaseWare-tool voor de jaarafsluiting verder verfijnen. “Dankzij deze unieke samenwerking kunnen al onze leden voor een lage kostprijs verdere stappen zetten bij de digitalisering en automatisering van hun dossiers”, aldus Denise Bauwens, voorzitster van MAB.

Eind 2019 bundelde BBB vzw de krachten met CaseWare Belgium & Luxembourg. Samen ontwikkelden ze CaseWare Cloud, een online tool voor de jaarafsluiting op maat van kleine en middelgrote accountantskantoren. Het was de allereerste keer dat een beroepsvereniging de handen in elkaar sloeg met een softwarebouwer.

Kleine en middelgrote kantoren

“CaseWare is altijd al veel meer geweest dan een softwareleverancier: onze oplossingen komen steevast tot stand in dialoog met beroepsinstituten. Vorig jaar gingen we een stap verder en ontwikkelden we CaseWare Cloud in heel nauwe samenwerking met BBB vzw. Die kruisbestuiving is ontzettend waardevol gebleken en resulteerde in een tool specifiek voor kleine en middelgrote kantoren – een doelgroep die moeite had om de digitalisering bij te benen, omdat de bestaande pakketten te groot en bijgevolg ook te complex en te duur waren”, aldus Joep van Amelsfort, zaakvoerder van CaseWare. “Dankzij CaseWare Cloud kunnen kleinere en middelgrote kantoren zich nu meten met grotere concullega’s.

Vlotte en correcte jaarafsluiting

De coronacrisis heeft de nood aan digitalisering nog hoger op de agenda gezet, ook bij accountants. Toen de lockdown inging, moesten ook zij permanent op afstand samenwerken met collega’s en met klanten. Op zo’n moment wordt het belang van een online oplossing overduidelijk. Met CaseWare Cloud kan iedere accountant via de tool documenten opvragen bij zijn klanten. De klant laadt zijn documenten gewoon op en alle data zijn rechtstreeks geïntegreerd in het jaardossier. CaseWare Cloud is bovendien volledig geïntegreerd met FID-Manager, de populaire beheersoplossing voor accountants, en met de meeste online boekhoudpakketten – een unicum op de markt. Zo kan de jaarafsluiting veel sneller worden afgewerkt, inclusief uitgebreide en heldere rapportering.

Stuurgroep met groeiambities

CaseWare, BBB vzw, VABF vzw en LVAB vzw zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met MAB vzw de online tool nog beter zal maken. De vijf organisaties vormen samen een stuurgroep die regelmatig bijeenkomt om de vinger aan de pols te houden van de markt en om CaseWare Cloud bij te sturen of aan te vullen waar nodig.

Gerelateerde artikelen

Caseware en SD Worx slaan de handen in elkaar om de sociale balans in de jaarrekening te automatiseren

Caseware en SD Worx slaan de handen in elkaar om de sociale balans in de jaarrekening te automatiseren

Vanaf nu importeer je de sociale balans van SD Worx in Caseware WinAcc met één druk op de knop. Zo hoef je geen sociale balansen meer over te typen, ...

ISQM1 & monitoring the engagements webinar 28/11

ISQM1 & monitoring the engagements webinar 28/11

Op maandag 28 november organiseren wij een webinar waar we onze ISQM cloud oplossing toelichten. Het Nederlandstalige webinar start om 13u30 en ...

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.