Nieuws

Een 100% digitale jaarafsluiting: CaseWare Belgium & Luxembourg en beroepsvereniging BBB vzw bundelen expertise met VABF vzw

July 9, 2020
blog-banner

CaseWare Belgium & Luxembourg, dat software ontwikkelt voor boekhouders en accountants, slaat de handen in elkaar met de beroepsvereniging VABF vzw (Vereniging van accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten). Samen met BBB vzw (Beroepsvereniging voor Boekhoudkundige Beroepen) zal VABF vzw de online CaseWare-tool voor de jaarafsluiting verder verfijnen. “Dankzij dit unieke partnership helpen we kleine en middelgrote boekhoud- en accountantskantoren om zo vlot mogelijk te digitaliseren”, aldus Johan Van Haeverbeke, voorzitter van VABF.

Eind 2019 bundelde BBB vzw de krachten met CaseWare Belgium & Luxembourg. Samen ontwikkelden ze CaseWare Cloud, een online tool voor de jaarafsluiting op maat van kleine en middelgrote boekhoud- en accountantskantoren. Het was de allereerste keer dat een beroepsvereniging de handen in elkaar sloeg met een softwarebouwer. VABF vzw stapt nu ook in het unieke samenwerkingsmodel. “VABF vzw wil zijn leden praktisch ondersteunen. Door mee te bouwen aan CaseWare Cloud kunnen we onze boekhouders en accountants een tool aanbieden die naadloos aansluit bij hun noden. Wij hebben de praktijk perfect in de vingers: we weten hoe onze leden een jaardossier opbouwen en hoe ze rapporteren. Die praktijkervaring is ontzettend waardevol om de bestaande oplossing verder te optimaliseren”, aldus Van Haeverbeke.

Kleine en middelgrote kantoren

“CaseWare is altijd al veel meer geweest dan een softwareleverancier: onze oplossingen komen steevast tot stand in dialoog met beroepsinstituten. Vorig jaar gingen we een stap verder en ontwikkelden we CaseWare Cloud in heel nauwe samenwerking met BBB vzw.  Die kruisbestuiving is ontzettend waardevol gebleken en resulteerde in een tool specifiek voor kleine en middelgrote kantoren – een doelgroep die moeite had om de digitalisering bij te benen, omdat de bestaande pakketten te groot en bijgevolg ook te complex en te duur waren”, aldus Joep van Amelsfort, zaakvoerder van CaseWare. “Dankzij CaseWare Cloud kunnen kleinere en middelgrote kantoren zich nu meten met grotere concullega’s.

Vlotte en correcte jaarafsluiting

De coronacrisis heeft de nood aan digitalisering nog hoger op de agenda gezet, ook bij boekhouders en accountants. Toen de lockdown inging, moesten ook zij permanent op afstand samenwerken met collega’s en met klanten. Op zo’n moment wordt het belang van een online oplossing overduidelijk. Met CaseWare Cloud kan iedere boekhouder of accountant via de tool documenten opvragen bij zijn klanten. De klant laadt zijn documenten gewoon op en alle data zijn rechtstreeks geïntegreerd in het jaardossier. CaseWare Cloud is bovendien volledig geïntegreerd met FID-Manager, de populaire beheersoplossing voor accountants, en met de meeste online boekhoudpakketten – een unicum op de markt. Zo kan de jaarafsluiting veel sneller worden afgewerkt, inclusief uitgebreide en heldere rapportering.  

Stuurgroep met groeiambities

CaseWare en BBB vzw zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met VABF vzw de online tool nog beter zal maken. De drie organisaties vormen samen een stuurgroep die regelmatig bijeenkomt om de vinger aan de pols te houden van de markt en om CaseWare Cloud bij te sturen of aan te vullen waar nodig. Ook andere beroepsverenigingen tonen interesse om zich bij het initiatief aan te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Vanaf nu importeer je ook de sociale balans van Acerta (download de sociale balans in XML formaat via MyAcerta) in Caseware WinAcc. Zo hoef je geen ...

Caseware en SD Worx slaan de handen in elkaar om de sociale balans in de jaarrekening te automatiseren

Caseware en SD Worx slaan de handen in elkaar om de sociale balans in de jaarrekening te automatiseren

Vanaf nu importeer je de sociale balans van SD Worx in Caseware WinAcc met één druk op de knop. Zo hoef je geen sociale balansen meer over te typen, ...

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.