Nieuws

LVAB vzw stapt mee in het unieke samenwerkingsmodel tussen CaseWare Belgium & Luxembourg en beroepsverenigingen BBB vzw en VABF vzw

November 26, 2020
blog-banner

CaseWare Belgium & Luxembourg, dat software ontwikkelt voor accountants, slaat de handen in elkaar met de beroepsvereniging LVAB vzw. Samen met BBB vzw en VABF vzw zal LVAB vzw de online CaseWare-tool voor de jaarafsluiting verder verfijnen. 

Eind 2019 bundelde BBB vzw de krachten met CaseWare Belgium & Luxembourg. Samen ontwikkelden ze CaseWare Cloud, een online tool voor de jaarafsluiting op maat van kleine en middelgrote accountantskantoren. Het was de allereerste keer dat een beroepsvereniging de handen in elkaar sloeg met een softwarebouwer. In juli stapte VABF vzw in het unieke samenwerkingsmodel. Vanaf heden maakt LVAB vzw hier nu ook deel van uit.

“Dankzij deze stap kunnen kleine en middelgrote kantoren, die moeite hadden om de digitalisering bij te benen omwille van complexiteit, kostprijs of andere reden(en), hun achterstand inhalen en zich nu meten met concullega’s die reeds (veel) verder staan op dat vlak. Op deze manier zijn we er binnen LVAB van overtuigd opnieuw een belangrijke toegevoegde waarde te kunnen bieden voor heel veel van onze leden en daar doen we het tenslotte toch voor!” aldus Johan De Coster, voorzitter LVAB vzw.

Kleine en middelgrote kantoren

“CaseWare is altijd al veel meer geweest dan een softwareleverancier: onze oplossingen komen steevast tot stand in dialoog met beroepsinstituten. Vorig jaar gingen we een stap verder en ontwikkelden we CaseWare Cloud in heel nauwe samenwerking met BBB vzw. Die kruisbestuiving is ontzettend waardevol gebleken en resulteerde in een tool specifiek voor kleine en middelgrote kantoren – een doelgroep die moeite had om de digitalisering bij te benen, omdat de bestaande pakketten te groot en bijgevolg ook te complex en te duur waren”, aldus Joep van Amelsfort, zaakvoerder van CaseWare. “Dankzij CaseWare Cloud kunnen kleinere en middelgrote kantoren zich nu meten met grotere concullega’s.

Vlotte en correcte jaarafsluiting

De coronacrisis heeft de nood aan digitalisering nog hoger op de agenda gezet, ook bij accountants. Toen de lockdown inging, moesten ook zij permanent op afstand samenwerken met collega’s en met klanten. Op zo’n moment wordt het belang van een online oplossing overduidelijk. Met CaseWare Cloud kan iedere boekhouder of accountant via de tool documenten opvragen bij zijn klanten. De klant laadt zijn documenten gewoon op en alle data zijn rechtstreeks geïntegreerd in het jaardossier. CaseWare Cloud is bovendien volledig geïntegreerd met FID-Manager, de populaire beheersoplossing voor accountants, en met de meeste online boekhoudpakketten – een unicum op de markt. Zo kan de jaarafsluiting veel sneller worden afgewerkt, inclusief uitgebreide en heldere rapportering.

Stuurgroep met groeiambities

CaseWare, BBB vzw en VABF vzw zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met LVAB vzw de online tool nog beter zal maken. De vier organisaties vormen samen een stuurgroep die regelmatig bijeenkomt om de vinger aan de pols te houden van de markt en om CaseWare Cloud bij te sturen of aan te vullen waar nodig.

Gerelateerde artikelen

Bespaar tijd en werk efficiënter: ontdek de nieuwe connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central

Bespaar tijd en werk efficiënter: ontdek de nieuwe connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central

Dankzij de connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central centraliseer je je financiële gegevens via 1 druk op de knop. Kim Heyvaert, Chief ...

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Vanaf nu importeer je ook de sociale balans van Acerta (download de sociale balans in XML formaat via MyAcerta) in Caseware WinAcc. Zo hoef je geen ...

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.