Nieuws

Meer tijd voor advies: Inacc Lichtaart ontdekt de voordelen van CaseWare Cloud

August 11, 2020
blog-banner

Transparantie en communicatie: het zijn twee belangrijke waarden voor accountantskantoor Inacc Lichtaart. Inacc Lichtaart wil niet enkel de boekhouding van zijn klanten op orde krijgen, maar ook een echte raadgever zijn. Daar is sinds kort veel meer ruimte voor: dankzij de cloudsoftware van CaseWare BeLux verloopt elke jaarafsluiting supervlot – zodat er meer tijd is om advies te verlenen.

“We gebruikten al een cloudoplossing voor de jaarafsluiting, maar die vergde nog heel veel inputwerk”, legt M., Senior Accountant uit. “Tijdens onze zoektocht naar een alternatief ontdekten we de online oplossing van CaseWare. De demo’s en mooie referenties overtuigden ons. En terecht, zo is ondertussen gebleken. We waren in geen tijd up en running: de oplossing is zo gebruiksvriendelijk en intuïtief dat iedereen er meteen mee aan de slag kon. ”

Perfect op maat van accountantskantoren

De CaseWare-cloudapp voor de jaarafsluiting is gebaseerd op software die door meer dan 500.000 professionals wereldwijd wordt gebruikt en integreert de inzichten van de beroepsvereniging voor boekhoudkundige beroepen. “Dat merk je heel duidelijk”, aldus M. “Het pakket beantwoordt precies aan onze noden en zit ontzettend logisch in elkaar. De software begeleidt ons stap voor stap in alle taken – heel duidelijk en rechtlijnig. Zo kunnen we elk boekjaar snel en correct afsluiten.”

Accurater en sneller

De accuraatheid en tijdbesparing zijn grote troeven, legt M. uit: “De manuele input waar we vroeger zoveel tijd in staken, hoeft niet meer: een groot deel van de gegevens wordt volledig automatisch gerecupereerd vanuit de jaarrekening van het jaar daarvoor en alle cijfers zijn automatisch ingevuld. Ook de rapportering, de toelichtingen en de analyses worden volkomen automatisch voorbereid. Onze accountants moeten dus enkel de uitzonderingen en toelichtingen overlopen.”

Meer tijd voor advies

De tijd die de medewerkers van Inacc Lichtaart uitsparen bij de verwerking van de jaarrekening, investeren ze nu in advies. “De tijd die gewonnen wordt door het gebruik van CaseWare kan besteed worden aan de bespreking met de klant omtrent de resultaten en kunnen we tips geven voor het nieuwe boekjaar. Zo kunnen we echt toegevoegde waarde leveren.” En de prijs? “Die evolueert mee naargelang ons kantoor groeit. CaseWare Cloud is alvast een pak voordeliger dan de oplossing die we vroeger gebruikten”, besluit M.

“De tijd die gewonnen wordt door het gebruik van CaseWare kan besteed worden aan de bespreking met de klant omtrent de resultaten en kunnen we tips geven voor het nieuwe boekjaar. Zo kunnen we echt toegevoegde waarde leveren.”

Interesse in CaseWare Cloud? Vraag hier je gratis online demo aan! 

Boek je online demo

Gerelateerde artikelen

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Vanaf nu importeer je ook de sociale balans van Acerta (download de sociale balans in XML formaat via MyAcerta) in Caseware WinAcc. Zo hoef je geen ...

Caseware en SD Worx slaan de handen in elkaar om de sociale balans in de jaarrekening te automatiseren

Caseware en SD Worx slaan de handen in elkaar om de sociale balans in de jaarrekening te automatiseren

Vanaf nu importeer je de sociale balans van SD Worx in Caseware WinAcc met één druk op de knop. Zo hoef je geen sociale balansen meer over te typen, ...

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.