Nieuws

Werken in de Cloud; een nieuw tijdperk kondigt zich aan

October 19, 2016
blog-banner

Werken in de Cloud brengt nieuwe uitdagingen en nieuwe opportuniteiten met zich mee. PragmaTools gelooft dat de economische beroepen een leidende rol gaan spelen in deze transformatie. Enkel door bestaande werkwijzen in vraag te stellen zullen we erin slagen klantenservice centraal te blijven plaatsen. Ook uw klanten kiezen in hun eigen werkomgeving steeds meer voor een digitale aanpak. 

PragmaTools zal een toonaangevende rol spelen in de nieuwe evoluties in de sector. Veiligheid en bewezen werking zal steeds hoog in het vaandel worden gedragen. Als partner van de economische beroepen is een efficiënte en effectieve kwaliteitsverbetering de eerste voorwaarde voor het introduceren van nieuwe praktijken.

Introductie van de Cloud

Werken in de Cloud baseert zich op een online netwerk waarin gegevens op een decentrale en veilige locatie opgeslagen worden. Deze werking overstijgt het lokale karakter en dossiers zijn nu steeds en overal beschikbaar voor meerdere gebruikers. Zo kan de Cloud de digitale aanpak van uw kantoor versterken. PragmaTools ziet de voordelen van de Cloud en zal op termijn steeds meer toepassingen beschikbaar stellen binnen deze online omgeving. Dit met een aanpak waarin de toepassingen van CaseWare perfect geïntegreerd worden met de nieuwe technologie.

De voordelen van een online werkomgeving

Het online beschikbaar stellen van dossiers kent meerdere voordelen. Je werkt nog steeds met je vertrouwde programma’s, je voegt hier een extra dimensie aan toe. De nieuwe technologieën kunnen namelijk op meerdere manieren ingezet worden. PragmaTools kiest hier voor om gebruiksgemak en zekerheid te garanderen. Werken in de Cloud geeft als voordelen: een grotere automatisatie en stroomlijning van uw werkprocessen, het makkelijker samenwerken tussen collega’s en met klanten, maar ook een anytime, anywhere beschikbaarheid van uw dossiers.

Plotse omschakeling versus geleidelijke overgang

Volgens Joep van Amelsfort zijn gebruikers gebaat bij een graduele overgang naar het tijdperk van de Cloud. Dossiers, templates en applicaties worden stapsgewijs naar de cloud gebracht binnen de vertrouwde context en werking van CaseWare. Zo gebeurt de omschakeling op een natuurlijk ritme.

Joep van Amelsfort: “Op lange termijn zal de werking van economische beroepen helemaal op de cloud gaan draaien. Om hiertoe te komen hebben we een weg af te leggen. Het belang van de betrouwbaarheid en kwaliteit van data is erg groot en met een snelle overgang naar de cloud verhogen we de kwaliteit niet. Dat doen we wel door de bestaande en bewezen modellen, waarin de professional momenteel met plezier werkt, te verbeteren met de hulp van de laatste inzichten en technieken”
PragmaTools levert met zijn software een bijdrage aan het verhogen van de kwaliteit en de betrouwbaarheid van financiële informatie. Uiteindelijk zullen we naar ‘data-driven’ softwareoplossingen gaan met modellen conform de wet- en regelgeving.

Een hybride aanpak

Het beste van twee werelden combineren, dat kan volgens Joep van Amelsfort.
Eerste stap hierin zal zijn “Practice management” waar desktop informatie geïntegreerd wordt in de CaseWare Cloud. Op deze manier kan men de status van de werkzaamheden monitoren en tevens ook (fiscale, vennootschap rechterlijke…) opportuniteiten opsporen.
Volledig nieuwe toepassingen zullen meteen in de cloud ontwikkeld worden. Een hybride aanpak is hierbij perfect mogelijk. Dit doen we reeds bij Office 365 en e-mail. In deze toepassingen worden de data bewaard op één centrale plek, terwijl je met applicaties online of offline met die data kunt werken.
De volgende stap is het lanceren van een volledig geautomatiseerde en geïntegreerde online jaarrekening.
Deze wordt ontwikkeld met de bouwstenen van het CaseWare Cloud platform.

  • Plug uw boekhoudsoftware in de CaseWare Cloud
  • Controleer de cijfers op basis van geïntegreerde checklists en automatische analyses
  • Exporteer de online jaarrekening naar XBRL

De komende periode zullen wij u op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen. Alvast meer weten? Wij informeren u graag.

 

Gerelateerde artikelen

Bespaar tijd en werk efficiënter: ontdek de nieuwe connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central

Bespaar tijd en werk efficiënter: ontdek de nieuwe connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central

Dankzij de connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central centraliseer je je financiële gegevens via 1 druk op de knop. Kim Heyvaert, Chief ...

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Importeer nu ook de sociale balans van Acerta in Caseware WinAcc

Vanaf nu importeer je ook de sociale balans van Acerta (download de sociale balans in XML formaat via MyAcerta) in Caseware WinAcc. Zo hoef je geen ...

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.