Updates Nieuws

Data Analytics, de kracht van informatie

March 28, 2017
blog-banner

2017, technologie is al wat de klok slaat. IT en gecomputeriseerde analyse staan centraal in elke sector. Het analyseren van vergaarde data is schering en inslag. Dit geeft een vals gevoel van zekerheid. Alle verzamelde data laten ons maar achter met 1 vraag: wat doen we met deze data? PragmaTools helpt je op weg.


Data Analyse: theorie in de praktijk

Het vergaren van data, is een eerste stap in de goede richting. Maar het feitelijke analyseren van data, is waar het werkelijk om gaat. PragmaTools is reeds jarenlang specialist in doorgedreven data-analyse. Om dit werk te vergemakkelijken biedt PragmaTools IDEA aan. Deze handige tool helpt bij het uitvoeren van een gedegen data analyse, en het nemen van statistisch verantwoorde steekproeven. IDEA is een handig hulpmiddel bij data analyse. Daarnaast is een goede voorbereiding stap bij het verzamelen van data onmisbaar. Ook hierbij ondersteunt IDEA u in uw werkzaamheden. Wel vraagt deze tool om een zekere affiniteit met IT.

afbeelding blog data info

Als financial auditor maken we het u gemakkelijk, met de nieuwe tool Analytics van CaseWare, beschikbaar in CaseWare Cloud. Deze tool faciliteert de analyse van data van klanten op een intuïtieve manier. U ontvangt de historiek van de boekhouding van uw klanten, die opgevraagd kan worden met de PBC List. Nadat u het bestand hebt geüpload in CaseWare Cloud, en de velden hebt gemapt, voert CaseWare Analytics de gebruikelijke analyses uit. De resultaten hebt u vervolgens onmiddellijk en automatisch tot uw beschikking. Met CaseWare Analytics, is de stap tot data analyse makkelijk gezet, en gaat u verder dan het controleren om de computer heen.

Data analyse, noodzakelijke toegevoegde waarde

Data analyse levert u nuttige resultaten op en biedt boven alles toegevoegde waarde voor uw klant. Op deze manier kan u de positieve punten achterhalen, maar ook essentiële zaken te weten komen over het bedrijf, en hier rond een belangrijk advies opbouwen voor uw klant. Hierbij wordt gestreefd naar een optimalisering van het bedrijf van uw klant. Dit komt uiteraard ook uw rol als adviseur ten goede. Zo gaat uw natuurlijke adviesfunctie hand in hand met uw controlerende functie voor de diverse stakeholders. Als u gebruikmaakt van deze tool ter optimalisatie, bent u als adviseur ook steeds voorbereid op de audit van de FOD Financiën, aangezien ook zij deze tool gebruiken.
Hierbij is het voor de klant aangenaam en aangewezen een zelfgekozen auditor deze data eerst aan een onderzoek te laten onderwerpen. Zo streven we in alles wat we doen, naar een optimalisatie van het bedrijf van onze klant en onze rol hierin.

PragmaTools, streamlining compliancy | boosting efficiency

Gerelateerde artikelen

Bespaar tijd en werk efficiënter: ontdek de nieuwe connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central

Bespaar tijd en werk efficiënter: ontdek de nieuwe connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central

Dankzij de connectie tussen Caseware WinAcc en MS Business Central centraliseer je je financiële gegevens via 1 druk op de knop. Kim Heyvaert, Chief ...

Caseware WinAcc update: Biztax - 270MLH - Business Central import

Caseware WinAcc update: Biztax - 270MLH - Business Central import

Er is een nieuwe WinAcc update (7.2.7) beschikbaar met tal van nieuwe functies en automatiseringen. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen: Aangifte ...

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.