Updates

CaseWare WinAcc 2014.8100 is beschikbaar

July 18, 2016
blog-banner

Er is een nieuwe update van CaseWare WinAcc beschikbaar. Voordat u gaat downloaden, vragen wij u eerst bijgaande informatie te lezen. Heeft u nog vragen? Onze supportafdeling staat graag voor u klaar.

Klik hier voor de installatie gids. Klik hier om naar de download site te gaan.

De aanpassingen van deze update

Fiscaal

 

 • Biztax:  bugfix mbt aanmaak PDF van de jaarrekening (indien "WinAcc jaarverslag opnemen" aangevinkt werd)

 

Jaarrekening

 

 • Controle op de Zakelijke zekerheden werd uitgebreid met de posten 30/36
  • Code 9161 moet kleiner of gelijk aan 22/27 + 30/36
  • Code 9162 moet kleiner of gelijk aan 22/27 + 30/36
 • Controle op de Sociale balans Teneinde de privacy van de werknemers te beschermen moeten bepaalde rubrieken voor ondernemingen die een volledig schema neerleggen, niet worden uitgesplitst indien het aantal betrokken werknemers minder dan drie bedraagt of gelijk aan drie is.
 • Controle op de rubrieken Belasting op de toegevoegde waarde Code 9145 en 9146 mogen leeg gelaten worden indien het gaat om de jaarrekening van een niet Btw-plichtige. Deze controle is gekoppeld aan de vraagstelling “Is de onderneming onderworpen aan de BTW?”  in het permanent dossier.
 • Bugfix mbt “Waarderingsregels in de boekhoudkundige materie”, afstemming terminologie op de betreffende paragraaf in het verslag van de raad van bestuur.

 

Notulen

 

 • Bugfix mbt Franse vertaling (maanden in datum voluit geschreven)
 • Bugfix mbt lay-out, onder meer de foutieve nummering van de agendapunten bij opname van de verslagen in het Rapport.

 

Het vernieuwde dashboard.

 

 • Bugfix mbt alarmsignaal (ondertekenaars van de jaarrekening indien die op moment van de datum van Algemene vergadering geen mandaat hebben)
 • Bugfix mbt het importeren van permanente gegevens (o.a. het automatisch filteren van niet toegelaten tekens uit het ondernemingsnummer).
 • Dashboard automatisch laten verschijnen op alle bestaande dossiers

 

Overige

 

 • Bugfix mbt uitsplitsing soort lening naar toelichting van de jaarrekening (Semi-permanent Leningen).
 • Bugfix mbt Flexibele rapporteringen indien meerdere kopieën op zelfde dossier werden toegepast
In onze vorige update zaten tal van nieuwe features. Bekijk hier nog even het filmpje.

 


Belangrijke opmerking voorafgaand aan het uitvoeren van de update

Wij willen er u attent op maken dat u de kantoorafhankelijke instellingen zelf dient bij te houden. Hiermee bedoelen we dat u best een kopie neemt van de bestanden waarin de personalisaties van uw kantoor verwerkt zitten zodat u deze na de installaties terug kan plaatsen. Het betreft volgende items:

 • Het gebruik van logo en indeling op het voorblad van het rapport: Deze zitten vervat in het bestand op het pad "C:\Program Files (x86)\CaseWare\Library\winacc\Client specific\Frontpage & Header.cvw"
 • De kantoorparameters en specifieke gebruikte paden: Deze zitten vervat in de "WAPARM" bestanden op het pad "C:\Program Files (x86)\CaseWare\WAParm.*"
 • Eventuele aanpassingen aan de inhoud van de werkprogramma's: Deze zitten vervat in aparte database-bestanden op het pad "C:\Program Files (x86)\CaseWare\Library\winacc\Audit program\AuditProgram.*"

 


Installatieprocedure

 

 1. Installatie Caseware Working Papers 2014 (v106)  (zie portaalwebsite: map CaseWare 2014) Indien u deze reeds geïnstalleerd heeft in het verleden, mag u deze stap overslaan.
 2. Installatie WinAcc 2014 Biztax component.exe (zie portaalwebsite: map WinAcc\2014) Indien u deze reeds geïnstalleerd heeft in het verleden, mag u deze stap overslaan.
 3. Installatie WinAcc 2014.8100 (zie portaalwebsite: map WinAcc\2014)

 

Gerelateerde artikelen

Caseware WinAcc update: Biztax - 270MLH - Business Central import

Caseware WinAcc update: Biztax - 270MLH - Business Central import

Er is een nieuwe WinAcc update (7.2.7) beschikbaar met tal van nieuwe functies en automatiseringen. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen: Aangifte ...

Haal je boekhoudgegevens op uit Octopus

Haal je boekhoudgegevens op uit Octopus

Vanaf nu is er een koppeling met Octopus om zo boekhoudgegevens te importeren naar Caseware, zo win je nog meer tijd. Bekijk hier hoe je deze ...

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.